söndag 26 december 2010

NYA VANNER - NYA VANDRINGAR

DEN UNIVERSELLA STOLEN 2
I Kigali i Uganda stod denna stol i en restaurang. Fotaf av Erik Andersson, inskickad av Per Agelii.Kommentar: det borjar visst bli forlegat att bara Slita och Slanga, Laga och Bruka ar mer modernt globalt sett!

FRIDA OCH JOANNA HAR KOMMIT


Britta och Joanna pa vag ut annandag jul, med rapporter om snokaos och vacker rimfrost i de nordliga landerna.

Har ar ngra kvinnor pa vag hem med ved. Vi hjalpte till att lyfta upp pa hennes huvud. Det var TUNGT aven for tre personer.Frida i bakgrunden.

Har ar dokumentarfilmaren Frida Eriksson Edwards, som ar fulladdad for att gora en film om projektet. Vi varvar vandringar, shopping och samtal om hur film kan goras, ett par dagar nar vi ar lediga for jul och for att Kulwinder med SKSS  ar ute pa resa med 32 skolpojkar for att ge dem en upplevelse av deras narmaste landsande. 


Genom vanliga bostadskvarter. med kvinnor som just skurat sina trappor och plattformar och nu har en pratstund innan andra hushallssysslor kallar.


Sa smaningom efter besok i en fantastisk skatt kammare som tillhor en antik och textilsamlare ... dar var frestelser, blev vi  hungriga och landade i Oasis restaurant . vid sjon och fick en god och narande lunch.
Fortsatte var filmplanering... Har tittar Frida ut!



                     Indiska helgfirare njuter av en battur och korna vandrar hemat fran betet.





.

Inga kommentarer: