lördag 11 december 2010

FORSOK ATT KOMMA IGANG

SAHAR KAN DET SE UT

Heldagsutflykt med vannerna Ragnar och Birgitta. Kamelridningsfinal. Jag vantade och vilade i en sanddyn i den sjunkande solen.



En stor kamelflock som betar av ngra trad. Det ar ett gott Omen att se en hel flock sahar sager Badri, var van och vagvisare.


Rosorna doftar i Maharadjans Vattentradgard
I BYN HAR VI VARIT FLERA GANGER


Dock utan Kulwinder, var ovarderliga medhjalpare. hon sitter fjattrad vid sin fars sjukbadd sedan 15 okt.utan att ge oss klara besked. sa vi hanger i luften minst sagt. Vi har hjalp av en ung ny socialarbetare, Kelas, som dock star sig slatt nar det galler att fightas med bestamda och listiga kvinnor, som alla vill fa vara med , eller att deras dottrar skall fa delta. De skyr inga medel.de luras, de later flickorna ljuga om namn och alder. Fr.a. star de i stora hopar pa garden och vasnas sa det blir nastan omojligt att gora sig hord eller undervisa.Har sitter Britta och vantar ut att mammor skall lamna garden...
Vi gjorde ett forsok med att ta in en ny flickgrupp. Flickor 10- 16 ar. Mammor skickar fram 5,6,7-aringar, pastar att de ar 10. Smavaxta ar de ju pga far lite naring, sa det ar svart for oss att avgora. Det blev ung 22 nya ien ny grupp. Ev.blir det inget arbete med dem. Aven om vi garna skulle vilja pga flickornas iver.
Britta vantar ut att mammorna skall lamna garden.
                                                                               

Tidigare pa dagen.Kvinnorna samlas med sina nya broderier.

Har star vi och forsoker se vad som lamnats in. Pa fragan : vilken tycker du ar bast? Visar varje kvinna pa sitt eget broderi. All traning blir svar nar engelskan inte funkar mellan mig och Kelas,  bara enkla budskap kan oversattas.Han ar anda bra med kvinnorna pa ett lugnt och lagmalt satt.  Vi overvager att skjuta upp vadare arbete tills Kulwinder ar tillbaka.
Nagon slags fortsattning skall det bli....
This is India... ett indiskt talesatt, nog sa sant.

4 kommentarer:

KA sa...

Hej!
Härligt med en rapport från er.
Kamelritt i öknen till skillnad från pulsande i snö här hemma.
Synd att inte Kulwinder kan hjälpa er.
Idag ska jag gå med alla barnbarnen på Katitzi på Folfteatern.
Stora kramar från Kina
Anders hälsar.

Unknown sa...

Å vad jag gärna skulle varit med - fantastiska bilder med sanden o kamelflocken- men jag har det ändå bra med ritt på islandshäst i strandskog o ulltovning i Bärfendal - men oj vilken skillnad i färgskala där o här kram o god lyckosam fortsättning önskar Kerstin

Elsa sa...

Hej Vill bara paminna om att Britta ocksa skriver blog. mer utforligt an jag mahanda.adress: www.brittareser.blogspot.com
halsar Elsa

annawide sa...

Halloj Elsa!

Fin bild på er i sanddynorna - ser riktigt avslappnat ut. Fast jag tror inte riktigt på lugnet när jag läser om envisa indiska mammor, oj,oj. Fortfarande kall och fin vinter här. Grannens kor utför nu solhälsning utanför mitt fönster. De radar upp sej med mulen mot söder och står helt stilla.

Hälsningar Anna