lördag 13 december 2008

LITE DIVERSE EFTER 11 DAGARS TYSTNAD

TACK VANNER FOR HALSNINGAR,

KLICKA PA BILDERNA, SA BLIR DE STOA, VALDIGT STORA, Ja,ja, man ar utlamnad till olika internetkillars kunskap!

ALLDELES NYSS
satt jag har i bilden och forsokte rita.
Da kom stora kossan och blev valdigt intresserad av mina bananer.Kvinnan i turkos ar internetkillens kusins fru.Sa slut pa rita och borja blogga i stallet.Nu ar det konstigt igen, det gar inte att gora layout med bilderna, sa ni far anvanda sunt fornuft.
NU HAR VI VARIT I RIKTIGA OKNEN
Tillsammans med vanner for vi till sanddyner utan Camelsafarihalligang. Vi sag bara karavaner pa avstand.En ensam mager vovve tyckte vi kunde duga som flock, och satte sig och skadade solen sjunka.
Britta passar pa att fa utlopp for sitt rorelsebehov.
Mycket skont att slumra dar i evighetskanslan.Sen forsvann solen i ett tocken fore morkret.


TVA BYBESOK
Antligen kom da de vantade socialarbetarna tillbaka! De hade varit valarbetare at en oberoende politiker, som stoder socialt arbete,men inte haft tillgang till den person som hjalper dem skriva pa engelska, for att kunna meddela oss att de skulle vara borta!Som jag skrev i forra bloggen blev vi hangande i luften i en vecka, nar de var borta.
"THIS IS INDIA", den del som ar svart att forlika sig med!Vagheten i informationen!Missforstanden.Naja!
Nu har vi varit tre ganger redan i byn fran forra aret. BRITTA HAR STARTAT EN FLICKGRUPP 15 flickor som ivrigt deltar, till en borjan har de ritat med kol sina leksaker. eller annat.
FLERA KVINNOR AR GRAVIDA ur karngruppen fran forra aret, som har utokats till 15-18 deltagare. Men forst hade vi 30 personer som nast intill kravde att fA vara med.Efter att ha startat en Embroideryclub, med medlemsavg 50 rupies( 10 Kr) och forklarat att de som deltar skall vara beredda att lara sig kopa material och driva arbetet sjalva, med hjalp forst, men pa sikt sjalvstandigt.sa minskades intresset. De aldre kvinnorna havdade att de ar outbildade manniskor som inte kan gora sadant.Och forresten ar inte broderierna de gor populara, sa vad gora om de inte saljs? Nej det basta ar att Elsa-mam kommer med material och koper arbetena som vanligt! Da sa Elsa-mam att da aker hon hem i stallet.Det var langa diskussioner, som forstas inte ar over annu.Kulwinder gjorde ett heroiskt jobb i denna diskussion, dagen efter hade hon brinnande huvudvark.



ANDRA BYBESOKET
Vi akte ut till byn Keeta,som jag blev sa fortjust i forra gangen.Dar motte vi kvinnorna, som verkade intresserade av att prova nytt satt att brodera.Vi delade ut material, de skulle brodera sant som hander pa deras gard.Utan blueprintmonster! Det verkade helt gront.Deras karismatiske byordforande, som forra aret arbetade med org."We can stop mens violence against women" och tillika ar broderikommissionar, var inte hemma forsta besoket. Nar vi kom andra gangen var en ganska tillknappt AM Singh pa plats i sitt kontor. Och nar vi blev inslappta till kvinnorna var de inte alls intresserade att arbeta med oss.Utan tom gjorde narr av oss, enl Kulwinder som forstar lite av deras sprak.Sa man kan ju gissa att byordforanden hade sin del i det ointresset.Sa kan det ga!Har visar han hur han virar sin turban.



Las och titta ochsa pa Brittas blogg. Hon har ny kamera och mycket skarpa och bra bilder.www.brittareser.blogspot.com

Hejsvejs i Luciakvallen fran en magsjukefri
Elsa

Inga kommentarer: